torsdag 31 juli 2008

Snart val!!

Det börjar närma sig höstkonferensen och därmed Agrifacks studentråds föreningsmöte. Under föreningsmötet ska det tillsättas en del nya kandidater till olika poster i styrelsen. Valberdeningen arbetar just nu med att sammanställa en lista av tänkbara kandidater för posterna. Så håll ögon och öron öppna!! Mer information kommer att komma på Agrifack SRs hemsida.

/Camilla

onsdag 23 juli 2008

Svårt att låta bli

När jag läst Lindas bekännande inlägg kan jag inte göra annat än att instämma. Jag kan inte låta bli att skriva att även jag, sommarjobbare och småbarnsmor, ser med avundsjuka på alla runt om kring som antingen ska till stranden eller till nått härligt landsställe. Själv ska jag till gymmet, men inte för att träna, nej det har jag inte tid med. Jag jobbar nämligen som medlemsrådgivare på ett av Uppsalas gym.

Nu har jag inte berättat hela sanningen, för det är faktiskt så att jag har varit ledig redan. En hel vecka har jag haft ledigt! För att ha råd med denna semestervecka tvingades jag dock arbeta sent veckans alla kvällar och hann varken träffa sambo eller dotter, men det var det värt för jag fick ju en hel veckas semester med familjen, eller?

Det blir inte jag som solar för Linda i alla fall, jag hade ingen sol under min semestervecka och som sagt fram till skolan börjar är det bra jobb som gäller för min del också.

Men livet går vidare och jag är lycklig ändå, om än lite avundsjuk på alla semesterfirare : )

/Camilla

fredag 18 juli 2008

Min bekännelse...

...Hej, jag heter Linda och jag är sommarjobbare!

Alla i kör: Heeej Linda!

(Jag fortsätter)...Ja, jag har ju varit sommarjobbare i fem år...på samma företag...och ja, det är tufft..men samtidigt så ger det fina pengar! Ingen sommar dock...ledigheten får man vara utan!
11 timmars skifte och helgerna fullbokade med jobb. Ja, det är den bistra sanningen.

Min bekännelse är då, att trots de otroligt fina pengar som jag tjänar...så bara klagar jag! Klagar och klagar...känner mig ibland lite skyldig och dum. Varför klagar jag? Jag har självmant sökt mig hit fem somrar i rad. Jag vet vad jag ger mig in på...dock inte utan ångestkänslor!
Jag har nog helt enkelt bara blivit trött på det. Trött på att aldrig kunna sticka till stranden, aldrig kunna ta en tur över till Köpenhamn...jag bara jobbar, sover och äter.

Energin är slut i kroppen. Jag vet att den kommer smygandes tillbaka då jag öppnar mitt första lönekuvert (fredag nästa veckan ;)..) men fram tills dess.....oj, va tungt det är!

Jag jobbar på sommaren för att kunna överleva studietiden. För att kunna betala mina räkningar och slippa sälja min häst. Leva ett drägligt liv, helt enkelt!

Vad jag längtar tills jag får ett riktigt jobb, med bra månadslön och semeeeester på sommaren ;).

Men fram tills dess, så får jag fortsätta att meka med mina maskiner och hoppas på en solig sommar (hittills har det mest regnat) då jag går ute dagarna i ända!...*hoppas hoppas hoppas*.

Hoppas ni andra får lite ledigt i sommar, sola i så fall lite för mig med ;)

/Linda, ordf

fredag 11 juli 2008

Äntligen sommarlov!!!

Har precis avslutat en 7.5 hp sommarkurs.... den bästa kurs jag läst sedan jag började plugga på universitetet för tre år sedan. "Hållbar utveckling i praktiken" en grymt inspirerande och lärorik kurs med mycket praktiska moment. För att nämna något av vad kursen gett mig känns Rob Hopkins och hans bok "The transition handbook" verkligen värd en plats här i bloggen :-) Just nu är denna kurs och allt den har gett mig det enda jag ser framför mig nu när jag väl sitter här för att blogga lite. Så jag återkommer om några dagar när jag återfått lite perspektiv.



Camilla

onsdag 2 juli 2008

Grattis Patrik!

Vår vice ordförande Patrik Hansson, har blivit invald som styrelseledamot i Saco Studentråd!

Jag kan inte annat än att gratulera, jag vet att detta är något som du strävat efter Patrik...och jag vet att du kommer att göra ett superbt jobb! ;)
Värt att meddela är också att Stina Hamberg blev vald till vice ordförande, hon tar över efter allas vår kära Klara Rapp. Grattis Stina!!!

Beställde idag biljetter till styrelsehelgen den 6-7 september...då gäller planering inför höstkonferensen och samarbete med NVF. Ska bli skoj! :)

Inget mer att skriva nu, lite brådis...

//Linda, ordf