söndag 31 augusti 2008

Sista dagen...

...innan skolan börjar!
Imorgon påbörjar jag mitt sista studieår (får vi hoppas i alla fall). Denna höst kommer jag dels att praktisera på Skånetrafiken med långsiktig hållbarhetsplanering, men jag ska även läsa miljörätt. Ser fram emot båda faktiskt! Tror att detta blir en av de roligaste terminerna.

Nästa helg är det styrelsemöte uppe i Sthlm, jag ska bege mig upp redan på fredag förmiddag för att luncha med Magnus Andersson, CUF. Han är intresserad av att se vad vi i Agrifack Studentråd arbetar för och vilka studentpolitiska frågor som vi jobbar extra mycket med.

Lördagen och söndagen kommer alltså att bestå av styrelsearbete, våra främsta punkter handlar om fusionen mellan Agrifack och NVF samt höstkonferensen som närmar sig med stormsteg! Av erfarenhet vet jag att det blir en väldigt rolig konferens, dock lite vemodig för min del. Jag ska ju avgå som ordförande. Jag vill dock inte bryta mina band helt med Agrifack utan kommer med all sannolikhet att stanna kvar som ambassadör :) Jag menar, hur skulle jag kunna bryta kontakten?

I ett och ett halvt år har jag suttit med i styrelsen, och har varit väldigt engagerad i det arbete vi bedrivit. Samtidigt så är jag inte alls orolig för styrelsens framtid, då de styrelsemedlemmar som idag sitter på posterna (Patrik, Jonas, Camilla, Anna och Therese) är drivna och engagerade personer med många idéer och en jäkla massa framåtanda. De har verkligen varit en fröjd att ha i sin styrelse, och det är främst dem (och studenthandläggare Klara förstås) som jag kommer att sakna! Dock vet jag att vi alla kommer träffas igen trots att jag avgår den 20-21 september. :) Jag kommer nog våldgästa vårkonferensen 2009 i alla fall, haha ;)

Well, nu ska jag fortsätta min söndagsslapp, och ladda upp inför första skolveckan och en fullspäckad styrelsehelg.

Må gott!

/Linda, ordf (i tre veckor till)

tisdag 26 augusti 2008

27:e Augusti 2008..

.. och igår inleddes en ny termin och ett nytt skolår, åtminstone här på Alnarp.

Det är meningen att det här ska vara mitt sista år som student. Fast så tänkte jag å andra sidan i augusti 2007 också, så chansen (risken..?) att jag lägger till ett 4:e år kanske inte är så liten. I mitt fall handlar det om att jag hela tiden hittar nya kurser som jag känner är direkt nödvändiga för mig att läsa/att jag har det ganska trevligt som student. Den största nackdelen är att man drar på sig större och större CSN-skuld för varje vecka som går.

Den ständiga debatten ang. storleken på studiebidraget/-lånet har i media fått nytt liv på sistone. Hittade en krönika där författaren ifrågasatte exakt HUR utsatta vi studenter egentligen är..

http://www.expressen.se/ledare/sakinemadon/1.1274326/sakine-madon-nudelmyten

kontra artikeln hon utgår ifrån:

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article3135695.ab

Läs och begrunda.

Ses snart!

/Therese

fredag 8 augusti 2008

Min första lediga dag...

...på en och en halv månad *weiiii*. Och denna dagen följs av en lika ledig helg. Behöver inte infinna mig på arbetet förrän måndag klockan 05.00 :D

Så det har redan hunnits inhalera ett glas rosé, lite kladdkaka och tortillachips (jag vet, sjukt konstig blandning...men jag lovar, krängde det inte samtidigt ;)...). Men vad händer då? Jo, rastlösheten attackerar och jag får ett desperat sug efter att sticka ut och jogga.
I vanliga fall hade detta varit en mycket välkommen attack, om det inte vore för den lilla sakens skull att detta faktiskt ÄR min första lediga dag på sjukt länge. Jag har minsann städat hela dagen också, så jag förtjänar att bara ligga i soffan. Grr, måste mota bort...bort bort bort!

Pratade med Klara idag, briefade mest över kommande styrelsearbete lite snabbt. Klara ska i början på nästa vecka skicka ut ett mail till alla våra medlemmar så jag tog mig lite tid nu på kvällen och kollade igenom texten...såg bra ut!

Och så vill jag återigen påminna er alla om det kommande VALET...val val val! Ta nu chansen gott folk och kandidera om har det minsta sug. Ni kommer vinna så mycket på det! :)

Well, nu ska jag försöka mota bort det sista suget av jogg (jag som annars aldrig direkt är disciplinerad joggare, vad händer?) och slänga mig i soffan och unna mig lite ledighet och lyx!

Mvh Linda, ordf

måndag 4 augusti 2008

Imorgon...

...kommer allas vår studerandeombudsman på Agrifack, Klara, tillbaka från semestern! Weii... :)

Lägger tyngd vid föregående blogginlägg, för snart är det ju faktiskt val! Jag tänker inte hålla en lång plädering kring varför det är bra att engagera sig och så vidare...jag hänvisar helt enkelt till ett tidigare blogginlägg som jag skrivit, samt min senaste krönika i Agrifack-tidningen.

Mer info kring valet kommer (som redan nämnt) inom kort. Passa på att fundera tills dess!

Nu ska jag fortsätta jobba (jaadå, jag jobbar även söndag kvällar här, mellan 16.15-02.45...)

Mvh Linda