fredag 27 maj 2011

Skadestånd till SLU student

En student på SLU i Ultuna ströks från sin masterutbildning pga att hennes handledare inte rättade examensuppsatsen. Nu får studenten skadestånd pga det inträffade. Läs mer här.

Om du drabbas av något liknande och påminnelser till handledaren inte hjälper så kontakta i första handen prefekten. Hjälper inte det så ta kontakt med din studentkår och får inte det heller resultat så kontakta högskoleverkets jurister.


//Elin Wallin
Ordf. Naturvetarnas Studentråd

onsdag 18 maj 2011

Internationella Skogsåret

Att 2011 är kemins år är många medvetna om, men visste ni att det också är Internationella Skogsåret? Precis som Kemiåret så är det FN som har utnämnt 2011 till Internationella Skogsåret. Syftet är att lyfta fram skogens betydelse. Detta sker genom att olika evenemang anordnas över hela världen. I Sverige är Nätverket Naturens år ansvarig för Skogsåret. Det arrangeras allt från besök i Naturreservat till grottdykning. För att se alla evenemang besök Skogsårets svenska hemsida. För mer information om Interationella Skogsåret besök FN:s sida.

Mikaela Lind

onsdag 11 maj 2011

Utländska studenter med toppbetyg antas inte

Högskoleverket har släppt en rapport som går igenom det nya antagningssystemet till högre utbildning. Det är tydligt att det inte blev som regeringen ville, det lönar sig nämligen att läsa upp sina betyg. Att få godkänt på en kurs som ger meritpoäng är också lönsamt eftersom den väger tyngre än en "vanlig" kurs.

En av de sämsta aspekterna med antagningssystemet är att utländska studenter med toppbetyg inte har antagits. Det beror på att det har varit för få sökande och därför har det inte skapats någon plats för dessa studenter.

Här finns det alltså mer att jobba på. Det är oerhört viktigt att antagningen till högskolan sköts på bästa möjliga sätt för att ge ett rättvist system. Det är också illa ur utbildningssynpukt att personer med höga betyg inte antas till förmån för studenter med lägre betyg.


//Elin Wallin
Ordf. Naturvetarnas Studentråd

måndag 2 maj 2011

Engagerad naturvetare? Sök till styrelsen!

Är du engagerad studentpolitiskt med fokus på naturvetares utbildningar och arbetsmarknad! Då har vi uppdraget för dig!

Nu söker vi dig som vill driva och utveckla Naturveternas Studentrådsstyrelses arbete under verksamhetsåret 2012. Valet sker vid kongress i Stockholm till hösten. Frågor och tips tas tacksamt emot av v
alberedningen (eriklgb@gmail.com)