fredag 9 juli 2010

Snart är veckan slut!

Det sägs att Almedalen inte kan beskrivas utan måste upplevas och visst är det så. Det känns lite overkligt att stå brevid Lars Leijonborg på trappan, prata med Ulrika Carlsson från centern, hälsa på Tobias Krantz (Fp) och Mikael Damberg (s) eller när man känner doften av hundratusen som brinner upp. Här minglar och fikar man med personer som man som student aldrig skulle ha träffat annars. Så mycket som jag har upplevt under den här veckan går inte att beskriva här.

Förutom vårt eget seminarium tycker jag Shanghai, Seattle, Södertälje -var vill världens forskare vara och verka som handlade om hur man attraherar världens bästa forskare var bäst. Det hölls av Astra Zeneca, AB Volvo och SAAB AB. Vi borde bli bättre på att marknadsföra Sverige AB, vi har bra skolor, sjukvård och Sverige är ett säkert land. Akademin och industrin fick berätta vad de tycker är viktigt för att få bra forskare och politikerna var representerade av Tobias Krantz (Fp) och Marie Granlund (S).

SFS seminarium bättre grundutbildning- bättre välfärd var ypperligt, där man även diskutera de åtgärder och inte bara konstaterade att något måste göras.

På onsdagen höll vi vårt egna seminarium Best of arbetslivsanknytning. Där vi gav tre bra exempel på arbetslivsanknytning och sedan följde en intressant diskussion med Martin Wikström från Naturvetarna, Lisa Gemmel från Saco studentråd, Erik Persson från Moderata studenter och Magnus Nilsson från S-studenter.

Vi ordnade även experiment för de yngre Almedalsbesökarna. Där fick vi raketer att flyga med brustabletter och vatten, lavalampor av vatten, olja och en brustablett, du får prova om du inte tror mig. Kolsyreisen i vatten gav stora ögon speciellt när en modig pappa även provsmakade vattnet. De små Naturvetarna fick medaljer och vi hoppas att om ca 15-20 år så kommer de att läsa just naturvetenskap.


/ Elin Wallin
Ordf. Naturvetarnas Studentråd

1 kommentar:

Johan sa...

Kanonbra!!! Ni är bäst!
/Johan