fredag 19 december 2008

Ut i verkligheten!

Jag vill passa på att slå ännu ett slag för praktik inom utbildningen. Det blir så mycket lättare att veta vad det är man egentligen gör när man jobbar -vilket är svårt att föreställa sig bara genom teoretiska föreläsningar. Det kan vara så att man tycker ämnet man studerar är jätteintressant, men att praktiskt jobba med det kan vara något helt annat. Försök komma ut på praktik så tidigt så möjligt i utbildningen, det är nyttigt att komma utanför universitetet. Och det är lättare att hitta sin "grej" inom ämnet när man ser på vilka sätt man kan jobba!

Själv är jag nu ute på min första praktik på Naturskyddsföreningen i Stockholm. Superintressant att få inblick i en miljöorganisation som jobbar med så mycket bra grejer!

/Mia

3 kommentarer:

Patrik sa...

Japp, praktik är jättebra! Har precis avslutat min hösttermin med två veckors praktik, vilket har varit både givande, intressant och roligt! Teori är till för att praktiseras!

anna sa...

Instämmer helt! Att följa med på en arbetsplats och bara observera i början av en utbildning kan även det, vara otroligt givande. Genom att snabbt få en uppfattning om vad man egentligen pluggar till blir det både lättare att ta till sig ny kunskap och hjälper en att få insikt i om man är på rätt spår.

Anonym sa...

Jo, praktik är nödvändigt. Tänk om man skulle lära sig hjärt- och lungräddning i teorin utan praktik... /Johan