onsdag 24 mars 2010

Manifestation för studentbostäder

Bristen på studentbostäder är på flera orter i Sverige akut. I Lund blev situationen så allvarlig att nya studenter blev tvungna att sova i militärtält. Behovet är detsamma på flera av sveriges största studieorter, långa kötider och få lediga lägenheter.

I Uppsala samlades under tisdagskvällen ett hundratal personer för ett fackeltåg och en gemensam manifestation mot vasakronans förslag att sälja studentstaden, ett av Uppsalas största studentområden med 4000 studentbostäder som riskerar att omvandlas till hyres- eller bostadsrätter.

Av de närvarande fanns representater från flera av Uppsalas olika studentkårer, däribland Kristina Ekholm, ordförande Uppsala studenkår och Klas-Herman Lundgren ordförande för Sveriges förenade studentkårer.

Enligt Klas-Herman är det en orimlig situation och ett märkligt agerande av ett företag med statliga kopplingar, som också rimmar dåligt med regeringens ambition att satsa på utbildningar. -Försvinner 4000 studentbostäder kan det få allvarliga effekter för Uppsala som universitetstad.

Till ropen av Studenterna kräver, studentbostäder! Var ska vi bo? under bron! Vandrade fackeltåget genom centrala Uppsala mot Göterborgs nation där kvällen avslutades med tilltug och underhållning av Kung Henry.

/Aksel Ydrén

Inga kommentarer: