måndag 29 mars 2010

Naturvetarbloggen förökar sig

Nu finns det ännu en naturvetarblogg från Naturvetarna för dig som gillar att läsa om spännande naturvetare och inte minst vad som händer på arbetsmarknaden och inom forskning och utbildning, nya rön och framsteg inom områden som miljö, energi, skog, läkemedel, it, livsmedel och hälsa. Utan naturvetenskapen vore världen mindre spännande, problemen fler och vardagen lite tråkigare. Ingen Ipod i fickan, mindre datorkraft, färre mediciner är bara några exempel. Ur naturvetenskapen springer många av de häftigaste landvinningarna.

Nu är det många unga naturvetare som övervintrat på universiteten lite extra länge på grund av finanskrisen. De är sugna på att börja jobba istället för att läsa en till kurs i väntan på nytt jobb. Om jag vore arbetsgivare skulle jag anställa en ung naturvetare nu. Lyder du mitt råd så rustar du dig inför pensioneringen av den stora fyrtiotalsgenerationen. Samtidigt så tryggar du kompetensen i ditt företag på lång sikt och de äldre kan dela med sig av kunskap och erfarenhet som de samlat på sig. Dessutom får du en ung hungrig naturvetare med färska kunskaper och många nya idéer. Snacka om guldläge!
Läs och bidra till debatten här på studentbloggen eller på Naturvetarbloggen. Kommentera gärna eller hör av er om ni driver en egen naturvetarblogg som vi kan länka till.

Pär Karlsson

Inga kommentarer: