onsdag 14 januari 2009

Skärpning!

Det är fler som uppmärksammat det låga antalet undervisningstimmar på Universitetens utbildningar. Bland annat skriver Stina Hamberg, ordförande i Saco Studentråd om det på sin blogg. Något borde göras åt detta förfall! Och frågan är hur?

Fick genom Naturvetarna upp ögonen för en utredning, "autonomiutredningen", som lämnats för betänkande till högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg. I utredningen föreslås bland annat att universitet och högskolor istället för att vara statliga myndigheter ska bli självständiga enheter. Det låter intressant, speciellt om det kan bidra till ökad kvalitet! Skulle gärna läsa utredningen själv, återkommer om jag får tag på den :)

/Camilla

4 kommentarer:

Lisa sa...

Du hittar den här http://regeringen.se/sb/d/10409/a/117125 Jag ska själv läsa den när min tenta är över och jag fått mitt liv tillbaka.

Camilla sa...

Tack Lisa! Ja det är mycket man ska hinna med...utöver sånt här vill man ha ett liv också, vilket kan vara svårt när man är engagerad i (som det känns) en miljon saker.

Lycka till med livet :)

Patrik sa...

En tänkbar risk med att göra högskolor/universitet till självständiga enheter skulle kunna vara att det blir samma fiasko som vid kommunaliseringen av grundskolan...

yusufyusuf sa...

Hi...

Nice blog...

The Unborn Killer ©