fredag 7 maj 2010

10 000 Geologer

Sitter i Wien på EGUs (European Geosciences Union) general assembly och väntar på att nästa tal ska börja. Runt 10 000 geologer, geofysiker och naturgeografer har samlats för att under 6 dagar presentera den senaste forskningen, diskutera och komma på nya spännande idéer.

Det första man slås av när man kollar i programmet är hur många olika forskningsområden som finns representerade. Allt ifrån mineralogi och seismik till klimatmodellering och temperaturrekonstruktioner. En del presenterar sin forskning i ett tal, andra gör det med en poster. Posterhallarna känns gigantiska (varje kväll finns det runt 2000 posters presenterade) och det är ganska fantastiskt att tänka sig hur många timmars arbete som ligger bakom den forskning som presenteras bara på en kväll.

Själv presenterade jag resultaten från mitt examensarbete. Det var väldigt roligt att stå i posterhallen tillsammans med forskare på alla möjliga nivåer, från alla möjliga länder och med alla möjliga forskningsområden. Ibland kommer människor fram och frågar något eller ifrågasätter metoden eller kommer med uppmuntran och nya idéer. Tänk vilka möjligheter för utveckling!

Nu är det dags för nästa tal: Regional expressions of climate variations over the last Millennium!

/Elin Löfroth

Inga kommentarer: