måndag 29 september 2008

Framtida medlemmar.

Imorgon är en alldeles speciell dag för vissa. Fast de vet inte riktigt om det än. Det är så att ett gäng oskyldiga kostvetare imorgon ska få bli involverade i fackets underbara värld. En del kommer kanske redan imorgon leva ett mindre riskfyllt liv, eller i allafall mer försäkrat. Studentmedlemmarna i vårt fackförbund blir ju automatiskt olycksfallsförsäkrade. De kommer nog vare sig de blir medlemmar eller inte att börja reflektera mer över framtida karriärsvägar och vilka valmöjligheter de har. Ska bli kul att tipsa dem om bra saker att tänka på under utbildningen.

Fackförbund som idé är så smart! På riktigt! Det fungerar som många bäckar små men tvärtom för den enskilde individen när personen behöver råd och stöd. Det är också väldigt intressant att se hur den historiska utvecklingen har sett ut genom åren. Nu går fackförbunden mer och mer till att vara så mycket mer än ett traditionellt "backup- förbund"- Alltså när man verkligen behöver hjälp. Nu FÅR man som medlem så himla mycket saker som är utvecklande både personligen men även för ens egen karriär. Fejkade intervjuer, lönesamtal, hur man ska förbättra sitt nätverkande, karriärcoach...

Jag ska imorgon som ambassadör försöka sprida mitt budskap om att fackförbund är smart, coolt och väldigt mycket i tiden. Det kommer nog att gå prima!
/Anna

1 kommentar:

Johan sa...

Helt rätt! Fackförbund ger en trygghet och stabilitet som alla är värda att ta del av. Dels under studietiden och även efter. Bra jobbat Anna! Lycka till:)