måndag 1 september 2008

Och första dagen..

...för många runtom i landet. Jag riktigt kände hur nervositeten låg i luften på Campusområdet. Atmosfären påminde mycket om hur man kände sig första, första dagen i skolan när man var riktigt liten.

Första dagen är ofta pirrig vart man än befinner sig men i bakhuvudet ligger ändå vissheten om att nervositeten ofta byts ut till den trygghet man känner efter några veckor. Men för vissa så känns ju skolan aldrig riktigt rätt. Lite för teoretisk för många. DN.Debatt skriver idag, med bl.a statsministern som undertecknad, att budgetförslaget inkluderar en satsning på 1,8 miljarder på stärkt yrkesutbildning. Bra tycker jag iom att alla människor inte är gjorda för skolbänken som den ser ut för många idag. I satsningen ligger även att den nya gymnasieskolan ska ha ett samarbete med näringsliv och branscher- något även våra högskolor borde utveckla ännu mer för att vidga vyerna hos studenterna och arbetsgivare, men även öka anställningsbarheten för oss studenter.

Tydligen har undertecknade inte för ambition att "detaljstyra var pengarna hamnar, utan att ha tilltro till att detta bäst görs av den som har professionell inblick i arbetsmarknadens behov". Personligen tycker jag att det låter lite svajigt i och med att även proffessionella inte helt kan förutså hur framtidens arbetsmarknad kommer att se ut. Eftersom branscherna dessutom är med och bestämmer vart investeringarna ska läggas får vi hoppas att det inte missbrukas...

Ska bli intressant och läsa kommentarer kring ämnet.
/Anna

Inga kommentarer: