torsdag 12 februari 2009

Insändare i DN

Tänkte tipsa om lite kort kvällsläsning. Min insändare finns idag att läsa i Dagens Nyheter. Sista delen i A-delen under "Skriv i DN". Tyvärr tror jag inte att den går att hitta på dn.se, så jag ger er läsare insändaren här...

"Högskolor vågar inte underkänna elever
Skulle en chef sänka kraven och kvalitén på sina anställda och samtidigt hoppas på att få in mer pengar till företaget? Tror inte det. Men det är precis vad som idag sker på högskolor och universitet. För varje student som blir godkänd på en kurs får högskolan, universitetet eller utbildningens institution pengar. Vad tror ni att det leder till? Jo, de har inte råd med att inte få godkända studenter så ibland sänks kraven. Redan efter att en tenta är skriven och inlämnad kan lärare och ansvariga sänka godkändgränsen om de ser att flera är på gränsen till icke-godkänd. Generöst. Eller bara idioti. Resultatet blir att nybakade studenter, som ska bära på den nya och färska kunskapen, visserligen gör det, men gör det bristfälligt. Det här gynnar varken samhället eller studenterna själva. Ett nytt system måste till för att säkra kvalitén på Sveriges utbildningar. Borde icke-godkänd egentligen heta icke-bidragsgill? "

2 kommentarer:

Pälle sa...

Bra jämförelse med företaget Anna! Kul att komma in i DN.

Pälle

Emma sa...

Oj va skrämmande att det inte bara är min institution som verkar ha satt detta i system... de ger hellre alla godkänt än ger alla möjligheter till exjobb. jag kommer inte ut ur uni men godkänt får jag garanterat på varenda kurs skit samma om jag ens går dit... bra att du tar upp det!!