onsdag 25 november 2009

Naturvetare - kör uppför backen!

Igår anordnades Anders Wall-föreläsning på Uppsala Universitet. Föreläsningarna är ett mycket populärt återkommande event som anordnas av Entrepreneurs Academy i Uppsala. Anders Wall inledde med att känneteckna entreprenören som den som ser möjligheter där andra ser svårigheter. Eftermiddagen gick vidare i samma fotspår . Talarna slog alla på samma spik. Se möjligheterna!

Alla talarna imponerade. Håkan Lans berättade hur han åkte upp för backarna med sin lådbil då kompisarna åkte nedför. Vid 18 års ålder byggde han en ubåt, vilket alla kan göra enligt honom. Anna Carrfors Bråkenhielm, grundare av magasinet Passion for Business, berättade om hennes starka vilja att bevisa att de idéer hon tror på är rätt och Robert af Jochnick inspirerade med hans erfarenheter från startandet och drivandet av kosmetikaföretaget Oriflame. Jag visste inte ens hur ett läppstift såg ut, sa han men berättade att det inte avskräckte honom från att satsa på sin idé.
Jag hoppas det var många naturvetare i den enorma mängd åhörare som fyllde aulan och jag hoppas att de inspirerades lika mycket som mig! Många av talarna tryckte på vikten av vilja och drivkraft men pekade också på den goda plattformen och avstampsbrädan av kunskap som vi studenter står på. Det svåra är inte att komma på en idé, sa någon, det svåra är att bestämma när man ska starta. Så, Naturvetare, nu kör vi – uppför backen!
/Johan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter riktigt spännande. Kul med personer som vågar och satsar.

/Pälle

Mia sa...

Hörde att man blev både inspirerad och frustrerad av föreläsningen. Lätt hänt när folk i ens egen ålder redan driver 3 olika företag! Allt är möjligt!