onsdag 11 november 2009

Okunniga företag och universitet som långsamt vaknar...Var med på ett s.k. kursombudsmöte på Uppsala universitet idag. Det innebär att representanter från olika kurser träffar vår studierektor och diskuterar vad som händer vid universitetet samt vad som är bra och dåligt på kurserna.

Vi diskuterade även UTNARM (Uppsala teknolog- och naturvetarkårs arbetsmarknadsmässa) som gick av stapeln förra torsdagen 5/11. Denna mässa har trots sitt namn varit dålig på att även locka företag intresserade av naturvetare, och trots att det blir bättre varje år är det fortfarande inte bra. Företagen verkar, även om de säger sig anställa naturvetare, inte veta vad en naturvetare är. Jag besökte till exempel E.ons monter eftersom de var intresserade av biologer. Där fick jag höra att "...nä den kompetensen tror jag inte vi behöver i företaget utan då hyr vi in konsulter i så fall." Suck... På bilden är det Drivhusets monter på UTNARM.

På kursombudsmötet föreslog prefekten att det skulle sammanställas en lista med företag som anställer biologer. Ha! Det har ju Naturvetarna haft hur länge som helst, både tryckta och på webben och det informerade jag dem också om.

Tur att Naturvetarna finns när universiteten är sega på yrkeslivsanknytning!

/Mia, valberedningen

Inga kommentarer: