fredag 13 november 2009

Statistics made cool

Liksom andra naturvetare är jag mycket förtjust i fakta. Efter att ha sett Hans Rosling som gäst hos Skavlan var jag givetvis tvungen att kolla upp fenomenet på YouTube eftersom jag inte tidigare hört talas om honom. Vilket fantastiskt sätt att illustrera statistik! Och än mer fantastiskt är hemsidan där statistiken lagts ut, tillgänglig för allmänheten. Statistik är väl inte riktigt vad man tänkt sysselsätta sig med under helgen, men med denna sida skulle man kunna sitta timmar i sträck och bara utforska...

/Elin L

4 kommentarer:

Johan sa...

Hans Rosling är en fantastisk talare. Han är ett levande bevis på att engagerande personer kan väcka intresse. Tänk om alla föreläsare var som honom. På sidan www.ted.com samlas världens bästa talare. Givetvis är Hans med.
/Johan

Mia sa...

Det här var ju bara så häftigt!

Erik (Gbg) sa...

Kan bara instämma till fullo! Hade förmånen att få lyssna på honom vid förra årets läkarstämma i Göteborg. Dokumentären som också finns borde vara obligatorisk för alla läkare, statistiker, politiker, naturvetare, samhällsvetare, humanister ... människor!

Pälle sa...

Idag var Rosling på tv igen. Ett skönt citat. "Jag har kommit på att det är inte politikerna som bestämmer. Det är allmänheten. Annars får politikerna inga röster"
Angående miljödebatten där han påpekade att politikerna ännu inte tagit miljöfrågorna på allvar.